Ingrediente:
Pentru blat
200 g unt
6 oua
250 g zahar pudra
200 g faina
50 g cacao
1 plic zahar vanilat
1 praf sare
Pentru crema
4 linguri cacao
1 lingurita cafea
1 lingurita cafea solubila
2-3 lingurite rom natural
esenta migdale
100 ml lapte
esenta vanilie
5 galbenusuri
250 g zahar
100 g migdale sau nuci
350 g unt
Preparare:
Se pune untul moale intr-un bol si se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga sarea, ouale, faina si cacaua. Compozitia se toarna in tava tapetata cu faina si se baga in cuptorul incalzit.
Intre timp, se pun galbenusurile intr-un vas si se freaca cu zaharul. Se adauga zaharul vanilat si laptele caldut, se pune pe foc si se amesteca continuu.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune untul intr-un bol si se amesteca cu romul si esenta de migdale.
Dupa ce s-a racit, se incorporeaza in crema de unt. Se adauga cacaua, cafeaua si cafeaua solubila.
Se taie blatul in 4 foi, se umple si se orneaza cu crema, si apoi se baloteaza cu migdale sau nuci.