Părul tău suferă la fel de mult ca pielea pe timp de iarnă. Sufocat sub căciuli, în contact cu lâna sau alte materiale iritante și supus la diferențe mari de temperatură între exteriror și interior, părul tău are nevoie de îngrijiri speciale iarna.
Primul lucru pe care-l poți face pentru părul tău este să-l acoperi cu o eșarfă de mătase naturală înainte de a-ți pune o căciulă. Dacă eșafa este din mătase (nu din plastic) protejează scalpul și te ajută să previi efectul de păr sculat, provocat de energia statică.
Dacă vrei să eviți deteriorarea părului tău pe timp de iarnă este de preferat să folosești foenul la temperatura minimă sau să lași părul să se usuce natural (dacă ai căldură în casă). Dacă vrei să-l coafezi, aplică un strat de ceară înainte de a-l modela cu placa sau ondulatorul.
Pe timpul iernii folosește un tratament hidratant cel puțin o dată pe săptămână și spală mai rar părul (de două ori pe săptămână) și cu ceva timp înainte de ieșirea din casă. Dacă pleci din casă imediat după ce te-ai spălat pe cap, în afara riscului de a răci, a face meningită sau a te trezi cu vreo migrenă groaznică, vei avea părul casant și cu vârfurile despicate.
Dacă ai posibilitatea, instalează un umidificator în camera în care petreci mai mult timp (acasă sau la birou – dacă nu strâmbă nimeni din nas). Aerul uscat din cauza aerotermelor, caloriferelor sau aerului condiționat îți deteriorează părul rapid și-i răpesc strălucirea.
Mască de păr pentru iarnă:
ai nevoie de:
- un gălbenuș de ou
- 5 picături de ulei esențial de rozmarin
- o lingură de ulei de jojoba (sau dovleac sau sâmburi de struguri – le găsești la magazinele naturiste).
Amestecă bine gălbenușul de ou cu lingura de ulei, adaugă uleiul esențial de rozmarin și aplică pasta obținută pe părul curat, spălat și clătit în prealabil. Lasă să acționeze timp de 45 de minute și spală apoi părul cu șamponul tău obișnuit. Poți aplica masca o dată sau de două ori pe săptămână.
foto Shutterstock