Ingrediente:
5 cartofi potriviti
50 g margarina
100 g cascaval vegetal
2 salate verzi
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de ridichi
cimbru si maghiran
sare si piper dupa gust
ulei , otet (pentru salata)
Preparare:
Se spala cartofii in coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert , se decojesc si se taie in doua. Se scobesc in mijloc cu o lingurita si se adauga putina margarina (aceasta topindu-se ii va face mai suculenti ). Se condimenteaza cu cimbru, maghiran, sare si piper si se adauga cascavalul ras pe razatoarea mica. Se face o salata din ceapa verde, ridichi si salata verde si se aseaza cartofii deasupra. Se servesc calzi. Pofta buna!
Nota : Aceasta reteta se poate face si in afara postului cu unt si cascaval . Iar pentru cei care nu sunt lacto-vegetarieni, se pot adauga fasiute de bacon rumenite in tigaie.