Ingrediente:
– 1 crap de 1,5 kg,
– 1 morcov,
– 1 ceapa rosie,
– 100 ml vin alb,
– 100 g unt,
– 200 g ciuperci,
– 200 g smantana,
– 2 galbenusuri, z
– eama de la 1/2 lamaie,
– sare, piper macinat,
– 2 legaturi de patrunjel verde.
Preparare:
Se scoate sira spinarii si impreuna cu capul, coada, morcovul taiat rondele si ceapa se fierbe in apa sarata. Se unge un vas termorezistent cu jumatate din unt si se asaza in el feliile de peste. Se adauga vinul si putina zeama de peste, se sareaza si se da la cuptor acoperit cu folie de aluminiu; timp de 15 minute.
Ciupercile taiate (2-3 se pastreaza intregi) se calesc in untul ramas, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie. Se iau de pe foc si se dreg cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou, se condimenteaza cu patrunjel verde tocat.
Compozitia se toarna peste peste si se da din nou la cuptor, pana cand se patrunde pestele. Ciupercile intregi, inabusite si scoase inainte de a se adauga smantana, se vor folosi la ornarea platoului impreuna cu bucatele de patrunjel verde.