Ingrediente:
600 g faina,
8 oua,
1.6 l lapte,
300 ml sifon,
750 g branza de vaci,
300 g zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
200 ml ulei,
100 g zahar pudra,
coaja de lamaie,
sare.
Preparare:
Din faina, lapte, sifon, 6 oua, sare, 50 g zahar si un plic de zahar vanilat se prepara o coca ce se lasa sa se odihneasca 30 min. la rece. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani. In caz ca aluatul s-a ingrosat, se subtiaza cu lapte. Se fac apoi foile de clatite, se umplu, se impaturesc in patru, se presara cu zahar pudra si se dau la cuptor timp de 10 min. Umplutura se prepara amestecand bine 750 g branza, 250 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, 2 oua si razatura de coaja de lamaie.