Ingrediente:
– 1 piept de pui, sau carne de pasare gata tocata
– 1 ceapa,
-2 cesti lapte,
-2-3 catei usturoi, sau usturoi verde
– verdeta (1 legatura patrunjel si una legatura marar)
– 1 ou
– 1 lingura unt
– 300 gr smantana
– 200 gr faina
– cateva felii de paine
-sare, ulei
Preparare:
Ceapa se toaca marut si se caleste in putin ulei. Pieptul de pui se trece prin masina de tocat carne, impreuna cu ceapa. Painea se inmoaie in lapte, se stoarce, se amesteca cu carnea, oul, usturoiul, verdeata tocata marunt. Se fac chiftelute care se trec prin faina si se prajesc in ulei.
Separat se prepara sosul: se topeste untul, se adauga o lingura de faina, se rumeneste putin si se stinge apoi cu o cana de lapte. Se fierbe putin dupa care se adauga smantana si se lasa sa fiarba impreuna circa 5 min. Se adauga sare.
Chiftelutele se servesc pe farfurie impreuna cu sosul si se presara marar tocat.