Aceasta este reteta copilariei mele si imi aminteste cu drag de weekend-urile in care mama il pregatea pentru noi si toata casa era inundata de mirosul checului praspat scos din cuptor.
Acum il pregatesc si eu pentru puiul meu care pur si simplu il adora si imi da ocazia sa ii povestesc si lui despre zilele copilariei mele.
Este un chec super pufos, foarte usor de preparat si rapid, numai bun daca ai pofta de ceva dulce dar nu vrei sa pierzi prea mult timp in bucatarie.
Ingrediente:
- 200g zahar
- 200g faina
- 6 oua
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 sticluta esenta de vanilie
- 100 ml ulei
- 1 lingura cacao
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare.
Se adauga apoi zaharul si se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o crema fina si lucioasa
Se adauga apoi galbenusurile, amestecate cu putina sare si se amesteca bine
Se adauga apoi uleiul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins cu otet
Se tapeteaza cu hartie de copt formele pentru chec si se toarna trei sferturi din compozitie
Restul se amesteca cu 1 lingura de cacaoa si se adauga apoi peste compozitia alba
Se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii
Pofta buna!
Text: Simona David
Foto: Arhiva personala