Un desert ușor de făcut și foarte gustos – încearcă și tu rețeta de fursecuri inimioare cu portocale!
Ingrediente pentru 30 inimioare:
- 2 1/2 cești de făină de patiserie, din grâu integral
- 1/2 ceașcă de zahăr brun
- 2 lingurițe de praf de copt
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- o jumătate de linguriță de sare
- coaja rasă de la o portocală
- 6 linguri de unt nesărat
- 3/4 ceașcă de lapte integral
- un ou bătut
- 3 linguri de suc proaspăt de portocale
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200 de grade și tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt.
Pune într-un blender făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și coaja rasă de portocală și amestecă bine. Adaugă untul, apoi laptele și sucul de portocale și mai amestecă încă o jumătate de minut, până obții un aluat omogen.
Tapetează masa de lucru cu făină și porționează aluatul, peste care mai presară puțină făină. Folosește sucitorul, pentru a obține foaie de aluat de 1 -1,5 cm grosime, apoi taie fursecuri din această foaie folosind o formă tip inimioară (sau orice alt tip de formă dorești). Pune fursecurile pe hârtia de copt, în tavă, lăsând distanță de aproximativ 5 cm între fursecuri. Nu arunca aluatul rămas după tăierea formelor, amestecă-l din nou și întinde o altă foaie, din care mai poți face alte fursecuri.
Ține fursecurile la cuptor timp de 7-9 minute până se rumenesc. Lasă-le să se răcească puțin înainte de a le servi.