Trebuie neapărat să încerci și tu rețeta pentru acești creveți la grătar. Sosul e plin de arome și ceva mai picant ca de obicei.
• 4 Porţii • Gata în 15 minute + timp de marinat • 94 calorii per porţie • 0.5 g grăsimi
■ 24-30 creveți uriași prefierți
PENTRU MARINATĂ
■ 2 căței de usturoi, tocat
■ 2,5 cm ghimbir, răzuit
■ 4 linguri sos de pește
■ 3 linguri zeamă de lămâie
■ 2 lingurițe zahăr – brun de preferință
■ 1 eșalotă mare, tocată
■ 1 ardei iute verde, tăiat felii
■ 1 lingură coriandru și mentă tocată
Mod de preparare
1 Combină ingredientele pentru marinată şi foloseşte 3 linguri din aceasta pentru a marina creveţii 15 minute la frigider.
2 Încinge grătarul cu cărbuni sau pe cel din fontă şi frige creveţii 2 minute pe fiecare parte, până când carnea lor devine opacă şi se pătrund. Serveşte restul de marinată ca sos pentru înmuiat.
Mai multe rețete aici