Ce nu-ți spune nimeni când devii mamă

De fapt, poate că ți se spun toate aceste lucruri, dar tu, preocupată de alăptare, muls, biberoane de sterilizat, episoade de răceală sau gripă, tuse, otite, dermatite atopice tinzi să le  uiți sau să le ignori, de-a dreptul…Uite ce-aș fi vrut să îmi spună cineva când eram mamă începătoare.

Bucură-te de fiecare moment!

Pare un clișeu și parcă te văd ridicând din sprâncene – Sigur că mă bucur de fiecare moment!. Ești sigură? Cele mai multe dintre mămici, dărâmate de oboseală și griji, abia așteaptă momente viitoare  – de-abia aștept să înceapă să vorbească, abia aștept să se țină pe piciorușele lui, că tare mai e greu să stau toată ziua cu el în brațe, abia aștept să dorm și eu o noapte întreagă. Dar pe măsură ce bebe crește, alte mici probleme apar, iar tu ratezi momente care nu se mai întorc vreodată.

Ține-l în brațe cât mai mult

Preocupați să nu răsfățăm copilul, ne ferim să îl luăm în brațe atât de mult pe cât am dori. Ei bine, am vești pentru voi, dragi mămici. Va veni o vârstă când vă veți ruga de copil să stea un pic la voi în brațe, să vă lase să-l pupați și alintați. Știți cât de repede zboară anii și vă treziți cu un copil de vârstă școlară care se ferește când e pupat, căci se face de râs în fața colegilor?:)

Ia-te după ce simți tu

Internetul este o sursă de informații valoroasă, atunci când este utilizată cu măsură – există astăzi o mulțime de informații despre creșterea și educarea copiilor, sfaturi venite din partea unor oameni care și-au dedicat ani din viață studierii comportamentului copiilor. Dar în final, copilul tău nu se va comporta întotdeauna ca la carte. Și cel mai bun lucru pe care ai putea să-l faci dacă vei vrea să fii un părinte bun va fi să te iei după ce simți tu. Și ce dacă vei face greșeli? Măcar vor fi ale tale. Până la urmă, creșterea copiilor nu este o știintă exactă și întotdeauna, oricât te-ai strădui, vei avea rezultate care ‘dau cu virgulă’.

Trăiește și viața ta!

Când apare pe lume bebelușul, viața ta se învârte în jurul lui și e și firesc la început. Dar marele pericol este să uiți de tine și de voi (tu și tatăl copilului) și să gravitați în jurul copilului care la un moment dat va fi sufocat de această continuă atenție/ grijă, îndreptată exclusiv asupra lui. Trăiește și viața ta, de femeie, de iubită și soție, și vei avea o familie mai fericită! Până la urmă, copilul tău a venit pe lume din iubirea voastră. Nu-l înlocui pe soțul tău cu copilul tău! Și nu-l trata pe soțul tău ca pe copilul tău, odată ce ați devenit părinți!

foto Shutterstock

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole