E vorba mai ales de perioada in care copiii sunt inca mici si au nevoie de toata grija ta sau de perioade mai grele prin care trece familia (ingrijirea parintilor bolnavi, de exemplu).
Mai intai de toate iti trebuie curaj si capacitatea de a te adapta la o viata cu totul noua. Nu e un lucru usor sa renunti dintr-o data la serviciu si la siguranta pe care ti-o da un salariu.
Trebuie sa cantaresti foarte bine avantajele si dezavantajele unei astfel de optiuni. Daca banii pe care ii castigi inseamna mai mult de jumatate din bugetul familiei, gandeste-te ca alegerea ta va reprezenta un dezechilibru pentru finantele casei.
Dar in cazul in care lucrurile nu stau asa, ai un prim argument ca sa ramai acasa – disparitia salariului tau nu inseamna o nenorocire!
Fara serviciu, fara cheltuieli!
Dupa o zi de munca la serviciu, esti prea obosita ca sa mai colinzi prin magazine in cautarea celor mai avantajoase oferte. In schimb, cand stai acasa si iesi la plimbare cu copilul, poti face un tur al pietei si al supermarket-ului. Nu e nici o rusine sa cauti produse ieftine.
Inseamna doar ca esti atenta cu banii familiei. Economisesti, de asemenea, banii pe care ii cheltuiesti in fiecare zi cu transportul la serviciu. Avand mai mult timp liber, poti urmari lichidarile de stoc, reducerile de preturi si ofertele promotionale – surse sigure de economii.
In al doilea rand, daca nu primesti ajutor de la mame sau bunici, cineva trebuie sa stea cu cel mic! In acest caz, ori platesti o bona (ceea ce inseamna destul de mult) ori gradinita copilului.
Cheltuielile cu gradinita sunt si ele destul de mari daca le adaugi si banii dati pe medicamente atunci cand micutul se imbolnaveste – iar in colectivitate raceste destul de des…
Daca ramai acasa pentru a-ti ingriji copilul, acesti bani nu se vor pierde din bugetul familiei. In plus, tu esti cea care stie cel mai bine ce-i trebuie copilului tau!
Ai mai mult timp pentru copil…
Gandeste-te cate pierzi daca nu esti alaturi de el cand face primii pasi in viata! Sau cand gangureste primele cuvinte… Daca stai la serviciu 10-12 ore pe zi, s-ar putea sa nu ai timp nici pentru povestea de la culcare. Copilul are nevoie de tine mai mult timp decat la sfarsitul de saptamana sau in vacante.
Page: 1 2