Oricat de buna gospodina ai fi, cand vine vorba despre o coca sunt atat de multe lucruri care pot merge prost si in consecinta sa iti strice toata munca: apa sa nu aiba temperatura potrivita, drojdia sa nu fie suficient de proaspata, camera in care lasi aluatul la dispit sa nu fie suficient de calduroasa si multe altele.
Avem o reteta pentru un blat de pizza care nu necesita dospit, nu ai nevoie decat de 2 ingrediente printre care nu se numara drojdia.
Ingrediente:
– 250g iaurt grecesc
– 180g de faina care creste singura
Daca nu ai faina care creste singura, amesteca intre 5 si 7 grame de praf de copt la fiecare 100g de faina normala.
Mod de preparare:
Amesteca bine cele 2 ingrediente pana obtii coca, pe care apoi o intinzi cu sucitorul pe o planseta presarata cu faina, pana se aplatizeaza la dimensiunea pe care o doresti.
O transferi in tava, ungi blatul cu ulei de masline apoi presari deasupra ce ingrediente doresti pentru pizza preferata.
Se tine la cuptor in jur de 10-15 min. Blatul va fi crocant la exterior si pufos la interior. Secretul consta in a face blatul cat mai subtire si apoi a-l unge cu ulei de masline inainte de a pune si celelalte ingrediente.
Sursa: babble.com
Text: Simona David