Sunt gata în 10-15 minute și sunt cu adevărat delicioși – încearcă și tu această rețetă de biscuiți de dovleac cu bucățele de ciocolată.
Ingrediente pentru 24 biscuiți
- 1 cană și jumătate cu dovleac copt, tăiat bucăți
- 6 linguri de ulei
- un ou
- 2 căni de făină
- 2 lingurițe praf de copt
- jumătate de linguriță pudră de scorțișoară
- o lingură de lapte
- esență de vanilie (câteva picături)
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- o jumătate de cană cu bucățele de ciocolată (sau ciocolată de menaj, dată pe răzătoarea mare)
- opțional – 4 linguri de miere (dar, atenție, dovleacul și ciocolata sunt deja cam dulci)
Mod de preparare
Amestecă bucățelele de dovleac cu uleiul și oul. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, scorțișoara și praful de sare. Dizolvă bicarbonatul de sodiu în lingura de lapte și amestecă-l în compoziție. Adaugă apoi și amestecul cu dovleac în bol, dacă vrei să-ți iasă mai dulce biscuiții, pune și mierea și mixează bine totul. Pune esența de vanilie și apoi bucățelele de ciocolată, amestecând încă o dată.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune compoziția cu lingura și dă-o apoi la cuptorul (preîncălzit la 180 de grade), timp de 10-15 minute, până când biscuițeii se coc și prind o crustă aurie.
foto Shutterstock