Ingrediente:
500 g faina,
400 g sirop,
75 g stafide,
75 g oranjada,
75 g citronada,
1 lingura condimente pentru turta dulce,
1 lingura de bicarbonat de sodiu,
rom,
sirop si migdale pentru decorare.
Preparare:
Puneti stafidele intr-un vas si turnati rom peste ele, astfel incat sa le acoperiti. Incalziti vasul, pentru ca stafidele sa se inmoaie. Taiati lamaia si portocala decojita in bucati mici si dizolvati bicarbonatul de sodiu in apa. Amestecati fania cu condimentele pentru turta dulce intr-un bol, adaugati sirop si amestecati. A
daugati bicarbonatul de sodiu, stafidele, bucatile de portocala si lamaie si amestecati aluatul. Puneti bolul timp de aproximativ 3 ore in frigider. Incalziti cuptorul la 190 de grade. Intindeti aluatul intre doua folii cu o vergea de foi astfel incat sa obtina o grosime de aprox. 1 cm.
Taiati aluatul cu un cutit ascutit in bucatele de 3 x 7 cm. Amestecati siropul cu apa. Ungeti prajitura cu o pensula de bucatarie imbibata in sirop si decorati cu migdale. In final, coaceti biscuitii aprox. 15 minute pe gratarul superior al aragazului.