Ingrediente:
Pnetru circa 60 de bucati :
225 g unt moale,
100 g zahar pudra,
1 zahar vanilat,
3 galbenusuri,
2 varfuri de cutit scortisoara,
200 g faina,
40 g cacao,
1 lingurita praf de copt,
125 g alune macinate,
glazura de ciocolata.
Preparare:
Se freaca untul spuma si se incorporeaza pe rand zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusurile si scortisoara, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt, si la urma de tot alunele macinate. Se toarna compozitia intr-un cornet si se formeaza direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt batoane lungi de circa 4 cm.
Se coc 10 minute in cuptorul incins la 180C, se lasa sa se raceasca si se inmoaie capetele intr-o glazura de ciocolata.
Pentru glazura: se inmoaie 100 g ciocolata in 30 g apa fierbinte, se adauga 100 g zahar pudra si se lasa pe foc pana cand se leaga. Se da deoparte si se incorporeaza 200 g unt frecat spuma.