7 moduri în care scapi de riduri

Ne place sau nu, după 25 de ani, ridurile își dau întâlnire pe fața noastră. Apariția ridurilor este cauzată de subțierea epidermei și ruperea fibrelor elastice ale dermului, care determină slăbirea și încrețirea pielii. Silvia Stănculescu-Vasalos (chirurg estetician) îți spune ce le accelerează apariția și cum poți scăpa de riduri.

 

Apariția ridurilor este influențată și accentuată de expunerea îndelungată la soare, care duce la distrugerea colagenului și elastinei din piele, de fumat, hidratare insuficientă a pielii, expresiile feței (încruntarea sau mirarea), înaintarea în vârstă, vântul și frigul care duc la uscarea feței și astfel la apariția ridurilor, lipsa protecției solare.

Cele 7 moduri în care scapi de riduri

• cu ajutorul acidului hialuronic, injectat in ridurile de suprafata din zona nazogeniana.
• prin blefaroplastie, ce ajuta la estomparea ridurilor (laba gastii) si la eliminarea pielii in exces din zona ochiilor.
• grație dermabraziunii, realizata cu ajutorul discurilor abrazive sau al unui glaspapir foarte fin, care atenueaza reliefurile de o parte si de alta a ridurilor.
• făcând un lifting frontal, ce face sa dispara ridurile de pe frunte si cele care sunt situate intre sprancene.
• apelând la lifting cervico-facial destinat corectarii prabusirii obrajilor (obraz flasc) si suprimarii barbiei duble.
• folosinf tratamentul de peeling cu azot lichid, rezorcina, zapada carbonica, trieloracetic, fenol sau acid glicocolic.
• în urma unui tratament cu botox (toxina botulinica) ce ajuta la reducerea si chiar eliminarea ridurilor pe o perioada de cateva luni, insa numai in cazul celor de expresie, care se formeaza intre sprancene, pe frunte si in colturile ochilor, nu si impotriva ridurilor statice.

Avantaje și riscuri

Procedurilor chirurgicale de reintinerire faciala au cele mai mari plusuri, dar, dacă te-ai decis să apelezi la ele, nu trebuie să ignori nici riscurile.

În urma unei operații de corecție a pleoapelor sau a unui lifting facial, ridurile vor disparea în totalitate pentru cel putin 10-15 ani, fața va capata un contur tonifiat. Însă în același timp vor exista și riscuri legate de modul în care corpul reactionează la o intervenție chirurgicală, rapiditatea vindecarii și chiar de reușita procedurii, per ansamblu.

În cazul intervențiilor nechirurgicale (minim invazive), riscurile se diminueaza. Aici avem avantajul unor proceduri sigure, fara riscuri, dar al caror efect nu este atat de spectaculos ca in cazul celor chirurgicale, si nici nu dureaza atat de mult.

Bineinteles ca toate aceste aspecte de mai sus sunt conditionate de starea de sanatate a pacientului (daca starea de sanatate nu este una perfecta atunci nu se poate efectua anestezia totala necesara in cazul tuturor interventiilor chirurgicale), varsta pacientului (blefaroplastia si liftingul facial sunt indicate persoanelor trecute de 35 de ani), starea tesutului cutanat de la nivelul fetei si cat de ridat este acesta (pentru eliminarea ridurilor fine se va opta intotdeauna pentru interventii nechirurgicale de intinerire) si nu in ultimul rand bugetul alocat acestor interventii (interventiile chirurgicale de reintinerire sunt simtitor mai scumpe fata de cele nechirurgicale).

Cum alegi procedura potrivită

Dacă ai trecut de 35 de ani, de obicei, ridurile nu mai pot fi îndepărtate cu o simplă injectare de acid hialuronic sau botox au riduri ce nu mai pot fi indepartate cu o simpla injectare de acid hialuronic sau botox. Cele mai potrivite intervenții, spune Silvia Stănculescu-Vasalos (chirurg estetician) ar fi cea de Blefaroplastie – reintinerirea ochiilor, Lifting frontal, ce face să dispara ridurile de pe frunte si cele care sunt situate între sprancene sau Lifting cervico-facial, destinat corectarii prabușirii obrajilor (obraz flasc) si suprimarii barbiei duble

Daca in schimb ai un ten cu riduri superficiale (fine), un contur al fetei relativ tonifiat si dorești doar să previi apariția ridurilor sau o intretinere faciala periodica, pentru un plus de stralucire si luminozitate, poți opta entru Injectari cu acid hialuronic si botox, Peeling chimic sau Dermabraziune.

 

foto Shutterstock

 

 

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole